De goede doelen van Books 4Life

Elk jaar wordt de gezamenlijke opbrengst van de Books 4 Life winkels in tweeën gedeeld. De ene helft gaat naar goede doelen die de oprichtster van Books 4 Life heeft gekozen, de andere helft gaat naar kleinere, regionale projecten die gekozen zijn door de winkelmedewerkers en klanten.

De oprichtster van Books 4 Life heeft Amnesty International en Oxfam Novib (Oxfam Nederland) gekozen als permanent begunstigden. Zij koos deze organisaties vanwege hun actieve bijdrage aan het wereldwijd bevorderen van de mensenrechten en het leveren van ontwikkelingshulp.

Eén keer per jaar, op Wereld Mensenrechtendag, krijgen beide instanties een cheque voor 25% van de opbrengst van Books 4 Life.

De andere helft van onze opbrengst komt ten goede aan een aantal kleinere, vaak lokale liefdadigheidsprojecten.

Elk jaar kunnen kleinschalige projecten aangemeld worden om in aanmerking te komen voor een deel van de opbrengst van de verkopen van Books 4 Life. Daarnaast dragen onze vrijwilligers goede doelen voor.

Goed boek, goed doel

Plaatselijk goede doelen, inkomsten over 2021

We hebben 'ons' deel van de inkomsten over 2021 verdeeld over drie plaatselijke goede doelen:

Twee maal € 3100 voor:
Er zijn in Nederland ruim 1 miljoen mensen die dagelijks de gevolgen van armoede ondervinden. Stichting Armoedefonds Nederland zet zich in om de gevolgen van armoede te beperken en om armoede in Nederland te bestrijden.

Veel mensen met financiële problemen zijn afhankelijk van de hulp van lokale organisaties. Stichting Armoedefonds geeft financiële steun aan die lokale organisaties. Twee Eindhovense initiatieven van Stichting Armoedefonds krijgen van Books 4 Life Eindhoven elk een donatie uit onze inkomsten over 2021:


€ 3100 voor:

Stichting #Awesome kledingruilatelier, aan de Bloemfonteinstraat 62 in Eindhoven, is er voor iedereen. Of je nu een kleine beurs hebt, duurzaam wilt winkelen of gewoon dol bent op pre-loved kleding. #Awesome werkt met gekregen kleding die men opknapt, in de winkel hangt, of recyclet. Dit alles met een enthousiaste groep vrijwilligers. Naast liefde voor kleding en voor duurzaamheid heeft #Awesome ook een sociale doelstelling. Indien nodig kunnen mensen bij deze winkel ook gratis kleding krijgen.

En men organiseert bijvoorbeeld het ‘Haak- en Breicafé’. Daar staat ‘ontmoeten’ voorop. Het is open voor iedereen die graag haakt, breit, borduurt, macrameet, puncht, punnikt of wat dan ook.